Pagina's

woensdag 10 december 2014

Sinterklaas & Zwarte Piet

Vorige week beleefden we een leuke tijd! We wisten allemaal dat de Sint zou langskomen. Maar alleen maar wuiven en lachen dat doen we niet. Nee hoor, we oefenden met alle kinderen van Tandem 2 het 'StoombootCadeautjesLied' en het bijpassende dansje. In de turnzaal kwam iedereen samen en onder leiding van juf Karine en juf Sofie oefenden we het dansje.


Op donderdagavond mochten we allemaal onze schoen klaarzetten. In 3B hadden de kinderen het plan om alle schoenen, wortels en suikerklontjes in de vorm van de mijter van Sinterklaas te plaatsen. We lieten de klas netjes achter in de hoop dat we 's nachts bezoek kregen...


De volgende morgen stonden alle kinderen te trappelen om naar binnen te mogen. Waren ze flink geweest? Had de Sint iets voor hen gebracht?
Onze klassen lagen helemaal overhoop. We denken dat Zwarte Piet een beetje té veel pintjes heeft gedronken. En in de tussenklas lag wel degelijk een leuk cadeau voor onze twee klassen.


Drie splinternieuwe hoekenboxen met allerlei leuke opdrachten voor tijdens het hoekenwerk. Dat is fantastisch! Daar hebben we maar één ding op te zeggen...


En toen kwam de Sint met zijn Pieten nog even dag zeggen voor hij naar de volgende school vertrok.
We zongen uit volle borst het liedje en deden enthousiast ons dansje. De zwarte Pieten deden zelfs mee! Ik denk dat Sinterklaas héél tevreden was met het optreden.


We hadden een hele leuke dag! Dankjewel Sint & Piet!
Als er nog reporters een verslagje willen schrijven, mogen ze dat altijd aan juf Kim of juf Sofie bezorgen. Misschien kijken de Sint en zijn Pieten ook wel op onze klasweblog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...