Pagina's

vrijdag 15 maart 2013

Uitvinders


Een leuke opdracht in ons taalboek: 'Bedenk een droomtoestel en beschrijf het'. De juf tekende haar 'slimheidsmachine' op het bord. Als je levend uit die machine geraakt ben je super slim en hoef je nooit meer naar school. Cool toch?!

In het werkboek beschreven de kinderen hoe hun fantastische machine werkt.
Hier twee voorbeeldjes:

DE SPORTMACHINE
Als je in mijn sportmachine stapt dan leer je veel sporten. Je mag er ook snel uit. Het duur ook niet lang, maar 10 minuten. Je wordt ook handig in je sport kijk maar eens naar mij. Je leert dan heel goed voetballen, volleybal ook, tennissen kan je als de beste. Boxen leer je een beetje en ook atletiek hoort erbij want dat is wel een leuke sport. Maar als je in de machine kruipt, kan je 10 minuten niet naar buiten! Er hangt een trapeze in dus ogen dicht! 

NorahDE WERKJESMACHINE
Mijn machine is de werkjesmachine. En hij werkt zo:
Je steekt je werkblad of toets in de machine. Met een pen worden de antwoorden geschreven en daarna worden ze ineens verbeterd. Dan komt die eruit. Het duurt 5 minuten en kan 30 werkbladen per dag maken. Dan is hij klaar! Hij is echt super! 
Oh ja ik mag niet vergeten te vertellen hoe hij eruit ziet. De machine is 1m35cm en de hoogte is 2m66cm.
Je moet hem zeker proberen want hij is voor iedereen gemaakt. Af en toe moet je zelf ook wel eens een werkblad maken want hij kan er maar 30 per dag doen. 
Als je hem ooit ontdekt, wens ik je heel veel plezier!

Lani


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...