Pagina's

donderdag 22 december 2011

€ 242,21


Onze Soep For Life-actie heeft vandaag welgeteld 242,21 euro opgebracht! Is dat niet ongelooflijk formidabel?!
In de eerste plaats moeten we daarvoor de "kookpapa's" Wannes en René bedanken. Eerlijk, zonder hun "soepkunde" hadden wij dat nooit klaar gekregen. Want groente snijden is één ding. Maar van al die vele verschillende ingrediënten een smakelijke soep bereiden ... Dát is nog wat anders.
Zo ging het.
Om half negen kwamen we samen in de refter. We legden alle groenten per soort op tafels. Dan wassen en snijden. Dat was voor de preiploeg, maar vooral voor het uienteam geen pretje. Die kinderen weenden er - ocharme! - tranen met tuiten bij!
Langzaam maar zeker kregen we al die groenten in min of meer fijn gesnipperde toestand. Een deel van de kinderen hielpen Wannes en René met het soepkoken. Andere kinderen ruimden al netjes op (héél tof!). En enkele ingenieurs slaagden er na een tijdje in een partytentje op te zetten. Daar richtten we ons verkoopstandje in. Omstreeks half twaalf was alles klaar. De klanten konden komen.
Alle kinderen schoven geduldig aan en smulden van onze soep. Ook mama's, papa's, oma's en opa's die kinderen kwamen afhalen, smulden een kopje mee. Het was een gezellige drukte. En ... het geld stroomde binnen. Maar ook de complimenten. Dat deed deugd.
Toen de middagpauze voorbij was, bleek dat we nog behoorlijk wat soep over hadden. Dus besloten we om rond vier uur nog eens te verkopen aan de mensen die dan hun kinderen van school kwamen halen. Sommige kinderen lokten zelfs voorbijgangers naar ons standje! En de juf van de muziekschool moest er ook aan geloven. Tot het laatst bleven kinderen van de studie helpen om alles weer opgeruimd te krijgen.
Het was een fijne dag. Mooi om mee te maken. Knap om zien hoe de kinderen zich belangeloos en gemotiveerd inzetten ...
Dank aan alle gulle gevers van ingrediënten en dank aan de vele soepdrinkers! Morgen brengen we het geld naar het Glazen Huis in Antwerpen.

1 opmerking:

 1. MUSIC FOR LIFE
  Wij zijn met de tram naar Antwerpen geweest.
  Het was heel druk op het plein van Antwerpen.
  Maar we konden het geld niet meer in de schuif
  steken,we hebben het wel in de emmer kunnen
  leggen.We hebben in totaal 442,64 euro afgegeven
  voor de kindjes met diarree.Met het geld van de soep
  die wij gemaakt hebben kunnen ze 3 wc's kopen.
  We zijn nog even blijven kijken en dan heb ik van mijn
  mama lekkere stokjes(churro's of zoiets) gekregen en zijn we terug
  naar huis gegaan want het was al heel laat.
  dat was het
  Jesse

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...