Pagina's

maandag 9 mei 2011

Spreekbeurten Lore en EmmaWij weten nu precies waarvoor de afkorting "KSA" staat. (En dat is níet hetzelfde als wat ze bij de scouts zeggen dat 't betekent!)
Lore vertelde ons er alles van. Met een knappe woordspin en foto's. Wanneer hun vergaderingen zijn, hoe en wat ze daar dan spelen, hoe de verschillende leeftijdsgroepen verdeeld zijn en heten, dat ze tweemaal per jaar op weekend gaan, dat ze ook op kamp gaan in de zomer, hoe ze daar sjorren, en ... naar de wc gaan (boven een kuil in de grond!), en nog een heleboel leuke weetjes meer! Loren toonde ook haar KSA-uniform: een blauw hemd en een rode das.
Niet voor niks dat er al 8 kinderen van onze klas bij de KSA zijn, als het daar zo leuk is als Lore vertelde.

Daarna was het de beurt aan Emma. We hadden al eens eerder ontdekt in de klas dat die meid veel af weet van sterren en planeten. Maar dat 't zóveel was, hadden we toch niet kunnen vermoeden!
Emma beschreef ons zonnestelsel. Ze had iets heel slims bedacht om dat voor te stellen: ballen, knikkers, hoepels en zaadjes! Ze begon met de zon. Dat was een reuzegrote kangoeroebal. Daarna presenteerde ze een voor een de planeten. Van dicht bij de zon - Mercurius - tot de meest verre planeet: Neptunus. Met ballen en knikkers stelde Emma de planeten voor. Sommige - Saturnus, bijvoorbeeld - hebben een ring. Daarvoor gebruikte Emma de hoepels. En om de manen van de planeten voor te stellen, nam ze zaadjes! Bekijk het maar eens goed op de foto's.

Dat waren vandaag dus - alweer! - twee spreekbeurten die bui-ten-ge-woon waren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...