Pagina's

donderdag 5 mei 2011

Spreekbeurten Frédéric en EliaszGelukkig is het bij mensen anders ... Frédéric vertelde dat je een mannetjesparkiet kan herkennen aan zijn blauwe en een vrouwtjesparkiet aan haar roosbruine neusdop. Stel je voor.
Dat was natuurlijk niet alles wat hij ons duidelijk maakte over zijn vogels. Voluit heten ze "grasparkieten". Ze komen uit Australië. Het zijn zaadeters. Fré liet hun voer zien. Er is ook krachtvoer, voor als ze wat ziekjes zijn. Op de bodem van de kooi strooit hij schelpjeszand. Thuis heeft hij twee mannetjesparkieten. Hij noemt ze Do en Re! Maar dat is toch niet omdat ze zo mooi kunnen zingen, denk ik.

Over iets helemaal anders ging het bij Eliasz. Hij blijkt een computerspelletjesfanaat te zijn. Moeilijk woord, hé? Dat betekent dat hij graag en (erg) veel spelletjes op de pc speelt. Eliasz kwam vertellen over zijn lievelingsspel: Starcraft. Als je daar niks van af weet, klinkt dat wel wat raar. Maar Eliasz vertelde honderduit. Hij toonde ook wat beelden van het spel op de computer. Je kan het spel winnen als je een slimme strategie bedenkt.
Het was duidelijk dat Eliasz het spel helemaal in de vingers heeft. Hij praatte erg enthousiast, maar toch konden wij hem goed verstaan.

Alwéér twee formidabele vertelbeurten! Wie zou ooit gedacht hebben dat er in 3a zoveel sprekerstalent huist?!
Volgende week komen nog meer kinderen aan het woord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...