Pagina's

zaterdag 14 mei 2011

Spreekbeurten Antje en LizeIn het Engels zeggen ze: "Last but not least". De laatste, maar zeker niet de minste! Zo was het ook met de laatste spreekbeurten van onze klas. Toevallig hadden die twee meisjes ook allebei een levend dier bij: een kat en een hond!

Voor de speeltijd kwam Antje. Het ging over haar poes Joey. Vooraf had haar mama - die van Antje, niet die van Joey! - het dier gebracht in een transportmand.
Bij een PowerPointpresentatie (zie onderaan) vertelde Antje alles over haar liefste huisdier: hoe oud hij is, over de broertjes en zusjes die hij heeft, wat hij eet en drinkt, hoe hij speelt en jaagt en ... dat hij heel veel slaapt!
Antje haalde de kat uit de transportmand, zodat iedereen die eens zou kunnen aaien. Maar ... Joey ontsnapte! Hij sprong op de kasten en liep zelfs over het toetsenbord van de computer! We zagen allemaal dat ie wel een beetje bang was. Na een poosje konden we hem pakken en stopten hem wijselijk toch maar weer in zijn mand.
Maar een fijne vertelbeurt was het wel!

Na de speeltijd kwam Lize als allerlaatste van de klas aan het woord. Zij had het over honden. Eerst was ze erg zenuwachtig, maar dat ging gelukkig snel weer over.
Ze vertelde over de verzorging van een hond, wat hij best eet en drinkt, dat je er moet mee bezig zijn, dat je 'r best veel mee gaat wandelen, dat hij geborsteld moet worden, ... Enzovoort. Lize had voorbeeldjes bij van hondenvoer en hondensnoepjes.
Dan stelde ze verschillende hondenrassen voor. Ze had van de bekendste rassen een foto op het bord gehangen. Over elk ras vertelde ze iets bijzonders.
Ondertussen was op de speelplaats een kennis van Lize aangekomen met een echte hond: een Rhodesian Ridgeback. We gingen met z'n allen naar buiten om de hond eens goed te bekijken en te aaien. Wie het durfde kon het dier een poot of zelfs een "high-five" laten geven! Als beloning mocht je de hond dan een koekje toestoppen. Dat was leuk!

En zo kwam er dan een einde aan deze geweldige reeks spreekbeurten. Een dikke proficiat voor alle meisjes en jongens van 3a! Zij hebben dat buitengewoon formidabel gedaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...