Pagina's

donderdag 28 april 2011

Grote RekendagWoensdag hadden wij "Grote Rekendag" op school. Het thema was dit jaar "Redeneren en combineren".
De meeste kinderen keken eerst maar bedenkelijk. Zij dachten zeker die dag extra moeilijke sommen te moeten maken!
Maar het duurde niet lang of iedereen had er best zin in.
Wat gebeurde er dan allemaal?

Een reporter, graag! (Mail je bericht en maak een keer geen huiswerk!)

De Grote Rekendag was op woensdag 27 april. Er was een wiel en dan moest iedereen een yell verzinnen. Bijvoorbeeld, die van ons was:
Hoera! Hoera! Hoera! Hier is 3a!
Wij staan aan de top! Dus ... kom maar op!
Wie zijn de beste? Wij zijn de beste!
En ik vond het super.
(Zoé)

De Grote Rekendag was leuk. Eerst was het de yell, dan moest je aan een wiel draaien. Dan hebben we spelletjes gedaan. Wij waren aan het rekenen, maar wij wisten dat niet.
En onze yell was: Hoera! Hoera! Hoera! Hier is 3a! Wij staan aan de top! Dus ... kom maar op! Wie zijn de beste? Wij zijn de beste!
(Emma R.)

We hadden een groot wiel en er mochten kinderen aan draaien. Dan zijn we terug naar binnen gekomen en hebben we allemaal leuke rekenspelletjes gedaan. Bijvoorbeeld letterbingo. Ik vond het superleuk.
(Lore)

Woensdag was het Grote Rekendag. In het begin draaiden sommige kinderen aan een rad en als het op 3a kwam, moesten wij onze yell heel luid roepen. Daarna gingen wij allerlei spelletjes rond rekenen spelen. Wij speelden letterbingo en nog wat spelletjes.
(Wout)

Het begon op de speelplaats met een groot rad. Maar we hadden ook allemaal een slogan. Als 3a aan de beurt was, riepen we met zijn allen: Hoera! Hoera! Hoera! Hier is 3a! Wij staan aan de top! Dus ... kom maar op! Wie zijn de beste? Wij zijn de beste!
Daarna hebben we 4 leuke spelletjes gedaan. Dat was superleuk!
(Nathalie)

Op school was het Grote Rekendag. We moesten een yell maken voor het rad. Het was bijna gedaan, maar we konden het nog zeggen.
Je zult denken: hè, rekenen! Maar het waren spelletjes: bingo, kop of munt en nog een paar.
(Frédéric)

In het begin van de Rekendag draaide de meester aan een wiel. Als het wiel op 3a stond, moesten wij onze yell roepen. Als het op de joker kwam, riep iedereen zijn yell.
Toen we in de klas kwamen, speelden we letterbingo en nog veel meer.
(Maarten)

We begonnen met een wiel. De meester koos kinderen van de klassen. Die mochten om de beurt draaien aan het wiel. Als het jouw beurt was, moest je je yell doen. En als het de joker was, moesten alle klassen hun yell samen roepen. Daarna gingen we naar binnen. Daar deden we spelletjes die met rekenen te maken hadden.
(Lize)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...