Pagina's

maandag 20 september 2010

BallonvliegtuigenNet zoals professor doctor Testkees in Nieuws uit de natuur, deden wij "onderzoek" met onze zelfgemaakte straalvliegtuigen!
Let vooral op de gezichten van sommige kinderen ...

Reporter gezocht!
Hierboven (en hier) kan je de beelden bekijken. Maar hoe ging het er nu precies aan toe in de klas? Wat deden we eerst? En daarna? Ging het bij alle groepjes op dezelfde manier? Wat vonden jullie ervan?
Welk kind van onze klas wil dat eens in een paar zinnetjes beschrijven? Dan zetten we haar of zijn tekst hier bij in dit bericht. Mail je schrijfsel maar naar de meester.
Komaan; wie doet/durft dat?!

21/09 - Daar zie! Ik heb er in de klas nog niet over gerept, maar toch is hier Rosie al:

"We moesten een touwtje door een rietje steken. We maakten het touwtje vast aan twee stoelen. Dan moesten we een ballon opblazen. Die hingen we vast aan het rietje met plakband. Dan moesten we twee vleugels tekenen op groene bladeren. Dan knipten we die uit en kleefden ze met plakband op de ballon. Oh ja, de ballon moesten we met een wasknijper dichtdoen. Dan drie, twee, één ... daar gaat ie! De ballon maakt salto's, salto's en salto's en dan is hij er. Voila."

Knap, meid! Wie volgt?

22
/09 - Louis (in zijn allereerste mailtje ooit!):

"Wow, dit is het eerste mailtje in mijn leven.
We pakten een touw en daarna een ballon en bliezen de ballon op. Wie het hardste kon blazen was Wout. Dat zie je wel op de foto's.
O ja, even vergeten; vooraf moesten we het touw in een rietje steken. En daarna moesten we vleugels maken van papier. Dan plakten we de vleugels aan de ballon met plakband. En dan deden we een wasknijper op de ballon.
We haalden de wasknijper er af en de ballon vloog naar de andere kant.
Reporter Louis"

En Roos:

"We moesten een ballon opblazen. Hhhhhhh ffffffff! En dan gingen we het staartje van de ballon met een wasknijper er aan hangen. Dan ga je met een rietje en een touw. Je maakt het touw vast aan twee stoelen, maar vergeet niet eerst het rietje in het touwtje te steken. Dan moet je de ballon aan het touwtje hangen. Dan moetje er vleugels aan plakken. En dan! Dan doe je de wasknijper er af en: pppppppppppppppppppppppppppp, salto's, salto's en nog eens salto's!
Groetjes van Roos. xxx"

Het rietje in het touw steken?! Hoe doe je dat, Roos?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...