Pagina's

woensdag 6 januari 2010

Raadselspel

Ik heb op de klaswebsite een heus prikbord geplaatst! Je kan erheen via de site of rechtstreeks. Rechtstreeks heb je een groter beeld.
Het werkt echt heel eenvoudig.
Als je tweemaal klikt op dat prikbord, verschijnt er een nieuwe "sticky". Dat is een soort plakbriefje waarop je een kattebelletje kwijt kan.
Weet je nog wat een kattebelletje is? Dat is een kort berichtje.
En kort moet het zeker zijn; je kunt 160 tekens gebruiken. Spaties tellen ook mee. Terwijl je tikt, kan je zien hoeveel tekens je nog over hebt.
Bovenaan je sticky, links voor het woord "says" (= zegt), mag je zeker niet vergeten je voornaam in te vullen. Doe dat best eerst voordat je aan je berichtje begint!
(Je kan aan zo'n kattebelletje ook een foto toevoegen. Maar hoe je dat precies moet doen, leg ik een andere keer wel eens uit. We zullen dat dan ook eens proberen in de computerklas.)

Maar nu ons raadselspel!
Ik ben alvast begonnen. Op een sticky heb ik een raadseltje geschreven. Jullie moeten het juiste antwoord proberen te vinden. Als je denkt dat je de oplossing hebt gevonden, maak je een sticky met 't antwoord erop. Vergeet dan zeker je voornaam niet!
Want wie het eerst juist raadt, mag op zijn beurt een nieuw raadseltje plaatsen.
We leggen het natuurlijk nog eens uit in de klas. Maar wie wil, mag het nu al proberen.
Plak je antwoord meteen op ons prikbord. Veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...