Pagina's

donderdag 11 december 2008

Kerststal


Naar aloude jaarlijkse gewoonte bouwen de kinderen van 3a de kerststal op de speelplaats van Tandem 2. Van zodra de sint goed en wel terug richting Spanje is verdwenen, beginnen de werken.
Dit jaar kampten we met een kleine vertraging door het slechte weer, begin deze week. Maar vandaag vlogen we er dan met man – en vrouw! – en macht in.
Eerst zochten we alle spullen bij elkaar. Dat kan al tellen, want die panelen en houten paletten wegen aardig door. Gelukkig komen er ook altijd spontaan grotere kinderen een handje toesteken en … vele handen maken het werk licht!
De echte timmerwerken startten dan! Panelen aan elkaar spijkeren met zo’n grote hamer is echt niet gemakkelijk, maar het lukte toch aardig. Dan het dak erop; dat nam de meester grotendeels voor zijn rekening.
Ondertussen maakten de kinderen de omheining af. Dat ze dat helemaal zelfstandig voor elkaar hebben gekregen is uitzonderlijk. Geen platgeklopte duimen, geen ruzie, geen uit elkaar vallende constructie, … Zoiets is buitengewoon en verdient een dikke bravo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...