Pagina's

vrijdag 28 november 2008

Witje

Ik had er wel mee willen trouwen, met Witje. Maar ja, 't is anders gelopen ...
Hieronder lees je weer de teksten van de reporters van 3a die deze leuke theatervoorstelling bijwoonden.
Vermoedelijk zullen er nu wel meer verslaggevers opduiken. Er zijn immers "bonnen" te verdienen. Bij inlevering van zo'n bon mag je een keertje je huiswerk overslaan! Daarvoor kan je toch wel eens een keertje aan je pc gaan zitten, niet?!
Deze keer bijt Matthijs de spits af.
(Maar wat Matthijs schrijft, is wel het strikte minimum, hoor. Nóg minder zinnen kunnen we nog moeilijk een verslag noemen, hé ...)

Het toneel was heel tof. Het ging over een meisje dat Witje heette. Het toneel was ook wel grappig. Het was soms ook wel spannend. En nog een dikke knuffel voor de meester!
Matthijs

Wij gingen met het vierde en derde naar het toneel Witje. Het leek erg hard op Sneeuwwitje. Er was ook wel veel muziek. Dat is natuurlijk fijn! Ze maken ook veel rijmpjes, natuurlijk ook fijn! En het is een toneelstuk waarbij maar 2 personen mee spelen. Er is maar 1 dwerg en geen 7. Einde!
Lucas

We zijn naar het toneel geweest. Het ging over Witje en de slechte stiefmoeder die Witje wou vermoorden. Maar de jager die Witje niet wou vermoorden, doodde een everzwijn en nam de lever als bewijs mee voor de koningin. De koningin at de lever op als kroketjes gebakken. Toen vroeg ze aan haar spiegels wie het mooiste van het land is en de spiegels zeiden dat de koningin heel mooi is maar Witje was nog mooier. En de spiegels zeiden dat Witje bij de laatste kabouter was. De koningin werd heel boos en ging het zelf oplossen en ze had een toverspreuk die haar in een oud mevrouwtje veranderde. Ze vergiftigde een appel en gaf die aan Witje en toen ging ze opeens weg. Witje nam 3 happen en voelde zich duizelig en ze ging liggen op het huisje van de kabouter en toen kwam de prins en hij zat te praten omdat hij niet rijk was en toen werd Witje wakker. En toen schrok de prins heel hard omdat Witje achter zijn rug stond en hij wou haar meenemen naar zijn paleis. Maar Witje wou het niet en de prins ging weg. Toen kwam de kabouter terug uit het bos en hij zei ik ben op jou en witje zei ik ook op jou.
Cato

Dag meester,
We zijn gisteren naar het toneel geweest.
Het was super leuk.
Het heette Witje. Het was een meisje en het was een beetje zoals het sprookje van Sneeuwwitje. Alleen werd de kabouter dan verliefd op Witje in plaats van de prins. Witje haatte de prins. De prins wou dat Witje bij hem kwam wonen, maar dat wou Witje dan weer niet. Zij wou liever bij Bouter blijven, want Bouter was veel liever. De prins zei allemaal dingen waardoor Witje misschien bij hem zou kunnen wonen. Maar Witje bleef bij Bouter. En ook de koningin vermomde zich in een heks. Dus bleven Bouter en Witje bij elkaar. En ze leefden nog lang en gelukkig.
Einde
xxx Florette retteketet

We gingen vandaag naar een toneel, genoemd Witje. Het ging over een klein prinsesje en een boze heks. Maar de heks wilde haar doden want ze was jaloers op het mooie meisje. Gelukkig fopte de jager haar en doodde een everzwijn. De kok maakte kroketjes van de lever. Witje verstopte zich ondertussen in het bos. En daar kwam zij een kabouter tegen. Ze mocht bij hem komen wonen maar ze moest toch nog wel wat klusjes doen. Een paar dagen later kwam er een heks langs met een lekkere appel maar ze wist niet dat die vergiftigd was. En ze at er van en ze ging dood. Toen kwam er een prins langs. En plots leefde Witje terug. De prins had graag dat Witje met hem mee ging naar zijn paleis en hij beloofde dat ze bij hem geen klusjes meer moest doen. Maar ze was verliefd op de kabouter en bleef voor altijd in het bos. Einde.
Dit was een verslagje van reporter Niels uit Mortsel.

Er was een stiefmoeder en die wilde Witje doden. Ze riep een jager en vroeg de jager om Witje te doden. De jager wilde Witje niet doden.
Toen de jager Witje zag, zei hij: ik moet je doden en Witje vroeg waarom. De jager zei dat de stiefmoeder het gezegd had. Witje liep weg.
De jager had een idee. Hij ging een wrattenzwijn doden en nam het hart en de longen om aan de stiefmoeder te geven.
In het bos liep ook een vos en de vos rijmde altijd. De vos had honger en wilde Witje opeten. Witje zei dat ze besmet was en de vos liep weg.
Witje zag een huisje. In dit huisje at ze brood en pap. Toen ze iets hoorde verstopte ze zich achter het huisje. Er was een dwerg. Even later vond de dwerg Witje.
Witje zei dat ze moe was en ze mocht blijven logeren bij de dwerg.
De stiefmoeder heeft het hart opgegeten als kroketjes. Toen vroeg ze aan de spiegel wie de mooiste was van het land. De spiegel zei: U bent mooi maar Witje is veel mooier.
De stiefmoeder zei: moet ik nu alles zelf doen? Ze veranderde zich in een oud vrouwtje en ze ging naar Witje.
Ze vroeg aan Witje of ze een appel wilde eten. Ze had drie soorten: een gele , een groene en een rode. Witje wilde de groene, maar het oude vrouwtje zei dat de rode veel lekkerder was.
Witje nam 3 hapjes van de appel en haar buik deed al pijn. Ze viel in slaap.
Er kwam een prins. Hij was niet rijk. Hij had geen groot kasteel. Hij zag Witje. Hij vond haar mooi en wilde haar als prinses meenemen naar zijn paleis. Witje wilde niet en stuurde de prins weg.
Toen kwam de dwerg. Hij zei tegen Witje: ik ben op jou. Hij gaf een muts aan Witje. Witje zei: ik ben ook op jou.
Einde.
Lisa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...