Pagina's

woensdag 24 september 2008

Orkaan Matthijs! (8 jaar)


Begin september vierden we in 3a ook al enkele jarigen: twee kinderen die in de vakantie waren verjaard en ... de meester! Maar daarvan hebben we geen foto's. "Een mens denkt daar niet altijd aan, hé Maria!"
Maar vandaag vierden we iemand speciaal: onze Matthijs! Hij keek er al enkele dagen naar uit. Want hij zou nu voortaan 8 (acht!) jaar zijn.
Dat zou dus stevig feesten worden. 's Morgens in de klas en 's namiddags nog eens thuis. Wellicht is die opgebouwde spanning een beetje op zijn luchtwegen geslagen ...
Want toen Matthijs de kaarsjes van zijn wafeltjespiramide moest uitblazen, maakte hij daarbij verschrikkelijk veel wind. Er ontstond een kolkende binnenhuisorkaan! De rookontwikkeling was enorm (zie foto). De kinderen renden in blinde paniek alle kanten op.
De recente Amerikaanse orkaan Ike was slechts een licht briesje vergeleken met de storm die de jarige Matthijs vandaag in de klas aanblies!
Maar gelukkig, nadat de brandweerkorpsen van de naburige gemeenten de brand hadden geblust, konden de kinderen eindelijk een lekker wafeltje eten en een fris fruitsapje drinken.
Dus, nog eens voor de jarige: hip, hip, hip, hoera! (Maar volgend jaar minder hard blazen, hé kerel!)

N.B. Elke gelijkenis met bestaande personen is fictief maar berust niet op louter toeval. Kinderen noch dieren geraakten gewond tijdens de opnames.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...