Pagina's

maandag 17 oktober 2016

Bewegend rekenen


Hallo iedereen,
Vorige week dinsdag hadden we samen met 3b een turnles, maar meester Jan moest naar ergens anders. Daarom moesten meester Marc en juf Sofie turnles geven. Het was de hele tijd estafette. 

Maar daar ga ik het nu niet over hebben, want ik ga het nu over het bewegend rekenen hebben! 
De meester pakte uit een bekertje stokjes met namen van kinderen op. Je zat in een groepje van 2, dus er waren 10 groepjes. Ik zat bij Lou. Je moest in een doos gooien met dobbelstenen! En daar zaten 5 dobbelstenen in. Dan moest je al de stippen van de dobbelstenen optellen en daarna moest je naar dat getal lopen die verspreid lagen in de turnzaal. Bij elk getal hoorde een pakketje dat vast zat aan het getal. In elk pakketje zat een rekenverhaaltje of 5 rekensommen. Aan elk papiertje kon je punten krijgen. Bij de 5 sommen kon je 5 punten verdienen en bij de rekenverhaaltjes 1 punt. Wie op het einde van het spel de meeste punten had, was gewonnen! Lou en ik  hadden 30 punten net zoals Oskar en Dries.
Groetjes,

Anna!

***

Vorige week hebben we een tof spel gespeeld. Het ging over rekenen. Je moest gooien met 5 dobbelstenen. Het getal dat je gooide, moest je zoeken. En op dat kaartje stonden oefeningen die je moest oplossen. En dan kreeg je punten. Wie de meeste punten had die wint.   
Groeten,
Oskar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.