Pagina's

woensdag 4 mei 2011

Spreekbeurten Maarten en ThomasSoto gari, judoka, dojo, waza-ari, dan, matte, hadjime, ... Het is ons allemaal uitgelegd en getoond door een kenner! Ippon voor Maarten!
Hij hield vandaag als eerste zijn spreekbeurt. In een hoog tempo vertelde hij ons over zijn vechtsport judo. Daar komt heel wat bij kijken: verschillende worpen en houdgrepen. Ook veilig leren vallen is belangrijk. Op trainingen leer je al maar beter te worden. Hoe goed je wel bent, wordt aangegeven door de kleur van je gordel.
Maarten was ook helemaal in tenue! Tot blote voeten in slippers toe. We lieten hem dan ook eens enkele kinderen in houdgreep houden ... Dat was weer een leuke vertelbeurt!

Maar er was er nog een! Van Thomas. Die ging het zoeken in Australië. Want hij sprak over kangoeroes. Hij vertelde over de verschillende soorten, hoe ze leven, wat ze eten, hoe de kleintjes geboren worden, enzovoort. Ook over de Aboriginals, de oorspronkelijke inwoners van Australië, wist Thomas veel.

Er werden bij beide jongens veel vragen gesteld. Dat is een teken dat iedereen het best wel interessant vond. En zowel Maarten als Thomas konden vlotjes op alles antwoorden. Die hadden zich dus heel goed voorbereid!
Knap gedaan, mannen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...