Pagina's

vrijdag 19 november 2010

Naar bakker Buffel



We bezochten bakker Buffel en hadden daar een fijne tijd.
Maar meer vertel ik er niet over. Dát is aan onze reporters.
Dus komaan, meisjes en jongens, wie schrijft daarover een leuke tekst? De bonnen liggen klaar!

"Vandaag gingen we naar bakker Buffel.
De bakker had al speculaasdeeg gemaakt.
Hij liet ons ruiken aan speculaaskruiden en kaneel.
Die heb je nodig om lekkere speculaas te maken.
Wij mochten het deeg rollen en er van proeven.
Op speculaasvormen van Sinterklaas moesten we het deeg pletten en met een visdraad snijden.
Dan ging onze speculaas in de oven.
Ondertussen liet de bakker ons allerlei machines zien.
Wanneer de wekker afliep waren onze speculaasjes klaar.
Wij mochten nog iets kopen in de bakkerswinkel.
Om de bakker te bedanken gaven we hem nog een klein cadeautje."
Kato

"Dag allemaal.
We zijn eens naar de bakker Buffel geweest.
We moesten eerst de bakker volgen.
Dan kwamen we aan in een lokaal.
Daar zagen we een meneer speculaas maken.
Dan moesten wij allemaal rond een tafel gaan staan.
De meneer legde het eerst uit en daarna mochten wij het ook eens doen.
Hij legde ook uit hoe we brood konden maken.
Daarna mochten we de ovens zien, dan gaf Rosie een pakje af.
Dan kregen we en snoepje en een speculaas.
Dan gingen we naar voren; daar mochten we nog iets kopen."
Nathalie

"Bij bakkerij Buffel.
Eerst maakten we een kleine Sinterklaas van speculaas, daarna een grote. Daarna deden we de speculaas in de oven: 13 minuten voor de kleine en 15 minuten voor de grote.
De bakker deed bloem en water in de machine. Hij drukte op een knop en de machine begon rond te draaien. Daarna zette hij de machine af. Dan gingen wij pistolets maken.
En op het einde gingen we iets kopen in de winkel: speculaas en chocolade.
Mmm! Lekker!"
Louis

"Dag, iedereen!
Ik vond het heel leuk bij de bakker.
Dit hebben we gedaan bij de bakker:
speculaasdeeg geproefd, speculaas gemaakt. We hebben geleerd hoe je speculaas bakt, hoe je het deeg maakt en hoe je de vorm van een speculaas krijgt. Ze hadden een hele grote oven en een rijskast natuurlijk. Dat is een kast waar het deeg in rijst voor het gebakken wordt. Rijzen is dat het groter wordt.
Daaaag, tot ziens."
Rosie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...