Pagina's

zaterdag 6 maart 2010

Wie? Wat? Wiki!

In het derde leerjaar maken we wikipagina’s.

Een wiki is een website waarop de kinderen zelf op een eenvoudige manier informatie kunnen toevoegen of aanpassen. Iedereen kan de wiki bekijken. Maar alleen wie inlogt met zijn gebruikersnaam en paswoord kan iets wijzigen. De meisjes en jongens van 3a kunnen dat.
Alles wordt uitgelegd - en getoond met filmpjes - op de wiki zelf. Maar natuurlijk werken we er ook aan tijdens de ICT-lessen.

De eerste opdracht was: een pagina maken over je hobby (of hobby’s als je er meer dan één hebt). We leerden hoe je een nieuwe pagina aanmaakt. Dan schreven we tekst. Daarna voegden we één of meer passende afbeeldingen in. Die hadden we eerst gezocht met Google.

Veel kinderen werken thuis nog verder aan hun wikipagina.
Maar sommige leerlingen hebben thuis geen pc. Of hebben weinig kans om er daar aan te werken. Die meisjes en jongens mogen dan op donderdag tijdens de middagpauze in de computerklas verder doen.

We hebben ook regels opgesteld. Daaraan houden we ons bij alles wat we doen op onze wiki.

De komende weken leren we nog hoe we een discussie kunnen voeren op de wiki. En hoe we onze foto kunnen koppelen aan onze berichtjes.
Deze opdrachten komen er ook nog aan: de identiteitskaart van je lievelingsdier maken, een beoordeling van een gelezen boek schrijven, …
Die komen dan telkens op een nieuwe pagina.

Ben je nu nieuwsgierig geworden? Wil je het wikiwerk van 3a eens bekijken?
Wel, dat kan hier: https://wiki3a.wikispaces.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
Je tekst verschijnt niet meteen. Hij wordt eerst nagelezen.
Het kan dus even duren voor die hier getoond wordt.
Kom later nog eens terug. Misschien heeft er wel iemand geantwoord op jouw opmerking ...